contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bagels Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...ati vazut, sper, ca am creat o sectiune separata, dedicata dovleacului?! :P ...la sugestia Ralucai, pe care o pupacesc!!! :)
Sint nemaipomenite bagels-urile astea si pe deasupra mai sint si de post ;)
De-abia astept sa le incercati (pana prin noiembrie nu am sanse, hm?! ...desi, e bine si atunci :P)
Ingrediente:
- 1 kg. faina
- 1 lingura sare
- 600 ml. apa
- 2 cuburi drojdie proaspata (un cub are 50 g.)
- 4-5 linguri ulei
- 200 g. pulpa de dovleac
- 50 g. fulgi de migdale (optional)
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu sarea. Se pregateste maiaua: se pune intr-un bol mic drojdia maruntita+1 lingurita zahar+2 linguri apa calda, peste care presarati un pic de faina...
Se incalzeste putin apa si se amesteca cu maiaua si faina din castron. Se adauga uleiul si se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului. Se acopera vasul si se lasa sa creasca 30 de minute la caldura:

Se rade pulpa de dovleac mare si se framanta cu aluatul dospit:


Se fac 12 bile de aluat (eu le-am asezat pe masa unsa cu ulei)

Se face o gaura cu degetul in mijlocul fiecareia dintre ele:

Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se da in clocot o cantitate mare de apa si se introduc inauntru bagels-urile, cu ajutorul unei spumiere. Se lasa cca. 1/2 de minut si se scot tot cu spumiera :P

Bagels se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt:

...si se coc la cuptor cca. 20 de minute:

Le puteti lasa simple, cum am facut eu, sau puteti sa presarati deasupra lor fulgi de migdale.
Asa aratau dimineata...perfecte pentru micul dejun ;)

Eu aici am rupt una, pentru nelipsita "sectiune" :P ...ca sa vedeti cat de pufoase au iesit...


...dar se pot manca taiate in doua, unse cu unt (da' atunci nu mai sint de post :D) ...si felii subtiri de sunca, salam, cascaval...
...sau puteti opta pentru varianta "dulce" :P ...adica ungeti inelele tot cu unt :)) ...si-apoi gem, dulceata, miere, etc...
Acum am prins curaj sa fac si bagels simple :))

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com