Bad Ischl - Biscuiti Austriaci
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din nou biscuiti pentru micul dejun din care nu putea sa lipseasca gustul de migdale... hi, hi... ati ghicit, sint indragostita pina peste cap de migdale...
Ingrediente:- 300 g faina
- 100 g fulgi de migdale
- 100 g zahar praf
- 220 g unt
- un pachetel zahar vanilat
- un praf de sare
- 3 linguri apa
- gem de piersici
Macinam intii fulgii de migdale pina vor deveni faina, amestecam cu untul topit dar rece, faina, zaharul praf + zaharul vanilat, sarea si apa si framintam pina vedem ca s-au incorporat bine ingrediente. Atentie ca iese un aluatul un pic lipicios si cam greu de lucrat, dar gustul de migdale e prea bun ca sa nu merite un pic de sacrifiu, ma refer la momentul prepararii biscuitilor nu al momentului cind ii servim linga cafeaua cu lapte.
Punem aluatul pentru cel putin jumatate de ora in frigider, dupa ce i-am dat forma unei mingiute si l-am invelit in pelicola transparenta. Presaram faina pe masa de lucru, eu prefer sa intind aluatul pe o coala de hirtie de copt, iar dupa ce acopar cu alta coala, intind cu sucitorul..., deci, intindem aluatul nu prea subtire, taiem cu forma pentru biscuiti, un biscuite cu gaurica, unul fara..., ii asezam in tava tapetata cu hirtie de copt si-i bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10-12 minute, eu i-am lasat o tirica mai multisor si au iesit mai rumeniori, deh, mie imi plac mai bronzati...
Lasam sa se raceasca, punem pe cei fara gaurele gem de piersici (al meu e tot cu migdale, v-ati prins, nu ?!) dar puteti folosi de care gem doriti sau aveti prin camara, acoperiti cu biscuitele cu gaurica, presaram cu zahar praf, cit de mult dorim si servim, savuram, mincam... hmmm, deliciosi...