Baclava
Sursa Baclava
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
1 pachet foi de placinta
250 g unt topit
200 ml. miere
200 g zahar
200 g alune prajite
200 g nuci
500 ml. apa
2 plicuri zahar vanilinat
esenta rom (dupa gust)
un varf de cutit cu scortisoara
Mod de preparare :
Nucile si alunele le zdrobim cu sucitorul sau le macinam la robot ; le amestecam cu vanilia si scortisoara .
Untul se topeste .
Intr-o tava de marimea foilor ,montam prajitura : ungem tava cu unt topit ,cu ajutorul unei pensule si incepem cu prima parte : 4 foi unse individual si peste ele presaram, peste toata suprafata ,din compozitia de nuci .
A doua parte: 4 foi unse si peste ele presaram, peste toata suprafata ,din compozitia de nuci .
A treia parte: 3 foi unse-nuci- 1 foaie cu care acoperim si o ungem si pe ea, bine.
Portionam in patratele si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca .
Siropul : zaharul se pune la fiert cu apa si se lasa pana se leaga putin.
Cand este gata ,se ia de pe foc,se adauga mierea si esenta de rom .Mai punem pe foc 5 minute pana clocoteste si turnam peste intreaga suprafata a prajiturii .
Daca preferati prajitura mai groasa , folositi o tava mai mica decat marimea foilor si puneti fiecare foaie in indoita in doua .
Servim rece !