Baclava
Sursa Baclava
articol scris de alexa blog bunatati-delicatese.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 lingurita scortisoara
200 gr zahar
150 gr miere
200 ml apa
vanilie
Mod preparare:
Mod preparare:
Foile se impart in 3 parti egale (pachetul contine 15 foi, fiecare parte contine 5 foi). Nucile se macina in robot cca 10 secunde, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate.
Se aseaza peste nuci a doua treime de foi repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime de foi unse.
Se da la frigider 30-45 de minute. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos. Intre timp se face siropul. Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor. Se lasa la racit pentru a se servi.
Recomandat de bunatati-delicatese.blogspot.com