contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Baclava Cu Miere Si Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu cred ca mai este nevoie de nicio descriere elaborata .:) 
Acest desert turcesc este un deliciu !




Ingrediente pentru o tava mare de baclava :
800 g foi de placinta (2 pachete)
400 g nuci macinate grosier
300 g unt topit (se poate inlocui cu margarina sau ulei)
6 linguri. miere
300 g zahar
500 ml.apa
3 plicuri zahar vanilinat
1 lingurita scortisoara
1 lamaie mica
1 esenta de vanilie (optional)
fistic pentru decor (optional)
Mod de preparare :


- nucile le zdrobim cu sucitorul sau le macinam la robot ; le amestecam cu zaharul vanilat si scortisoara .
- untul se topeste .
 - intr-o tava de marimea foilor, montam prajitura :
- cu ajutorul unei pensule ungem tava cu unt.
- suprapunem 6 foi de placinta unse individual cu unt;acesta va fi suportul baclavalei..
- presaram nuci amestecate cu vanilie si scortisoara,peste toata suprafata.
-continuam cu cate 4 foi de placinta unse fiecare in parte si presaram nuci aromate.
- repetam operatiunea pana la epuizarea foilor.
Partea de deasupra sa fie unsa foarte bine,evitam uscarea excesiva !
Cu un cutit bine ascutit vom portiona baclavaua in patratele si o dam la cuptor,la foc mediu,pana se rumeneste usor si deasupra .
In acest timp vom pregati siropul :

Amestecam apa cu zaharul si fierbem pe foc mic pana se leaga un sirop.Acum, stoarcem zeama de lamaie si dam siropul la o parte de pe foc.Cand s-a racorit,adaugam mierea si esenta de vanilie .
Turnam siropul peste prajitura fierbinte,imediat ce o scoatem din cuptor !
Acoperim cu un prosop umed si o lasam sa se raceasca bine.
Dam baclavaua la frigider pana a doua zi, daca aveti rabdare ! :))
Servim rece !

Pofta buna !