Baclava Cu Miere Si Nuca
Sursa Baclava cu miere si nuca
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest desert turcesc este un deliciu !
Ingrediente pentru o tava mare de baclava :
800 g foi de placinta (2 pachete)
400 g nuci macinate grosier
300 g unt topit (se poate inlocui cu margarina sau ulei)
6 linguri. miere
300 g zahar
500 ml.apa
3 plicuri zahar vanilinat
1 lingurita scortisoara
1 lamaie mica
1 esenta de vanilie (optional)
fistic pentru decor (optional)
Mod de preparare :
- nucile le zdrobim cu sucitorul sau le macinam la robot ; le amestecam cu zaharul vanilat si scortisoara .
- untul se topeste .
- intr-o tava de marimea foilor, montam prajitura :
- cu ajutorul unei pensule ungem tava cu unt.
- suprapunem 6 foi de placinta unse individual cu unt;acesta va fi suportul baclavalei..
- presaram nuci amestecate cu vanilie si scortisoara,peste toata suprafata.
-continuam cu cate 4 foi de placinta unse fiecare in parte si presaram nuci aromate.
- repetam operatiunea pana la epuizarea foilor.
Partea de deasupra sa fie unsa foarte bine,evitam uscarea excesiva !
Cu un cutit bine ascutit vom portiona baclavaua in patratele si o dam la cuptor,la foc mediu,pana se rumeneste usor si deasupra .
In acest timp vom pregati siropul :
Amestecam apa cu zaharul si fierbem pe foc mic pana se leaga un sirop.Acum, stoarcem zeama de lamaie si dam siropul la o parte de pe foc.Cand s-a racorit,adaugam mierea si esenta de vanilie .
Turnam siropul peste prajitura fierbinte,imediat ce o scoatem din cuptor !
Acoperim cu un prosop umed si o lasam sa se raceasca bine.
Dam baclavaua la frigider pana a doua zi, daca aveti rabdare ! :))
Servim rece !
Pofta buna !