contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Back In Business...!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   A trecut aproape o luna de la sarbatorile de iarna. Perioada de vacanta si pentru cuptorul meu. Perioada cu suficiente "rezerve" dulci de la mama. Toate pana azi! Sau pana ieri, cand, fara sa ma gandesc prea mult, am scos mixerul, am batut cu rabdare 3 oua, visand la ziua in care mixerul nu va mai avea nevoie de sprijinul mainii mele, iar eu voi putea sa intrerup  continuul "pfoai, trebuie sa vezi asta, vino sa vezi, hai sa vezi!!!" al sotului meu care stapaneste perfect conceptul de "moment potrivit". Asa, cum spuneam, am incropit rapid aluatul pentru negrese, cele mai bune negrese, dovada fiind faptul ca nu au apucat nici macar o poza. Am folosit reteta de aici http://www.blogculinar.ro/cele-mai-bune-brownies.html si da! sunt cele mai bune brownies.
   Cu greu m-am abtinut sa nu repet si azi experienta ciocolatoasa si, daca nu brownies atunci...sa fie blondies! Am spus eu ca nu-mi plac extremele? Doar nu am eu o bucata porcodragalasenie subtirica si o bucata porcodragalasenie grasuta, nu eu imi rog sotul sa puna o bucata melodie rock "suparata" (vorba lui) dupa care una prostuțovesela cu ritmuri braziliene? Eh, si noi doi...!! dar despre noi doi si extremele care ne definesc si ne apropie in alta postare, ca sigur ramaneti fara reteta de blondies.
    Revenind, azi, pe la 2...2 si ceva am luat cartea magica din dulap si am cautat ceva usor de facut. Gasit: blondine cu alune si coaja de portocala. Mie mi-a iesit ceva asemanator unei tarte, asta pentru ca nu am avut o tava potrivita, dar gustul si textura: cea a minunatei simplitati.
Blondies cu alune si coaja de portocala 


300 g faina
  10 g praf de copt
1 sfert lingurita sare
200 g unt
200 g zahar brun
4 oua
1/2 cana alune/nuca
baton de vanilie
coaja rasa de la o portocala
1 sfert de lingurita cardamon
1 sfert de lingurita ghimbir
1 lingurita scortisoara
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se cern faina, praful de copt, sarea, ghimbirul si cardamonul. Se adauga alunele si coaja de portocala. Se topesc untul si zaharul impreuna, pe foc mic, pana ce zaharul se dizolva complet. Se adauga la compozitia de unt oul si vanilia si se adauga amestecul de faina, alune si coaja de portocala. Se toarna compozitia in tava si se coace 25-30 de min la 180 de grade. Se orneaza dupa preferinte.









  
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss