Baci Di Ricotta
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
sau saruturi de ricotta :) sunt niste gogosele cu aroma delicata de scortisoara.
200g ricotta+ 2 oua mari+ 75g faina + 1 lingurita de scortisoara+ 1 lingurita de extract de vanilie+ 1.5 lingurite praf de copt+ un praf de sare+ 1 lingura de zahar fin+ ulei pt prajit
- branza, zaharul si ouale se amesteca bine
- urmeaza praful de copt, aromele si faina
- intr-o craticioara se toarna ulei cca 2cm (gogosele trebuie sa pluteasca) si se incinge bine, apoi focul se da pe moderat-mare, nu le vrem imbibate in ulei (foc prea mic) nici crude in interior (foc prea mare) ci perfecte :)
- se ia din aluat cu lingurita (putin plictisitor, dar asa trebuie facut musai) si se prajesc in grup de cate 5-6
- se intorc pe ambele parti, sa fie umflatele si aurii
- se scot pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza cu zahar pudra
Ies aproximativ 40 de gogosele.
Cam asta e dimensiunea unei gogoase in comparatie cu o lingura.