Baci Di Dama Salati
Sursa Baci di dama salati
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Peste tot retete de saruturi/sarutari dulci, asa ca... eu va recomand sa incercati si "pupicii" astia sarati.
Ingrediente pentru cca 20 saruturi:
* 80 g unt rece taiat bucatele
* 100 g faina
* 100 g migdale macinate
* 80 g parmezan (eu va recomand sa puneti doar 50 g)
* un pic de sare (eu n-am pus deloc)
* 20 - 30 ml vin alb
In vasul de la mixer, punem toate ingredientele si mixam pina vom obtine o compozitie omogena. Daca nu avem mixer sau robot, putem foarte usor sa framintam aluatul cu miinile.
Impartim aluatul in bucati de cca 10 g una, apoi cu palmele formam multe bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt, la o distanta de 3-4 cm (vom obtine 40-42 bilute).
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 20 de minute. Lasam biscuitii sa se raceasca, apoi ii conservam intr-o cutie de metal pe care o punem in frigider sau intr-un loc foarte rece (eu i-am facut cu doua zile inainte de craciun). Atentie, cind sint proaspeti sint un picut crocanti, dar dupa ce stau in cutie devin fragezi.
Cind dorim sa-i servim, punem in siringa pentru dulciuri brinza philadelphia si ornam biscuitii, pe unul punem brinza iar un altul fara brinza il punem deasupra biscuitelui. Eu am amestecat brinza cu un pic de sunca presata macinata, dar va recomand doar brinza, fara alte adaugiri.