Baccalà La Cuptor
Sursa Baccalà la cuptor
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Papa bun si sanatos, parerea mea... Peste cod am mai facut, dar nu la cuptor...
Ingrediente:
- 600 g peste cod
- 500 g cartofi curatati
- o legatura patrunjel
- 10 rosii cherry
- doua linguri capere
- masline cite dorim
- o legatura de patrunjel
- ulei de masline
Am lasat timp de doua zile pestele in apa, pentru ca era foarte sarat cind l-am cumparat. Apa o schimbam cit mai des, altfel vom risca sa bem apa iar mincarea sa fie buna de dat la cutu-cutu...
Am scurs de apa, am sters cu hirtie, am dezpielitat pestele si cu o penseta i-am scos tepii/spinii, chematii cum doriti. Curatim, spalam si taiem cuburele cartofii. Intr-o tava yena unsa cu putin ulei, am pus bucatile de peste, apoi deasupra am asezat cartofii taiati cuburele, rosiile spalate si taiate (eu le-am avut la congelator si le-am spalat cu apa calda si am eliminat pielita), presaram si caperii spalati, maslinele le-am taiat in doua (de indicat maslinele negre, ca sint mai gustoase si dau si mai bine in decor, eu am avut doar verzi si nu mai aveam timp sa merg la pravalie sa cumpar negre)..., presaram foarte putina sare (eu in general maninc mai nesarat), presaram patrunjelul spalat in prealabil si taiat marunt, marunt, terminam cu un firicel de ulei deasupra si bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 50 de minute. Lasam un pic sa se racoreasca si servim cu piinita calda, dar asta-i viitoarea reteta...
Usor, rapid si gustos.
Pofta buna !