Baccalà Con Patate
Sursa Baccalà con patate
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
* 400 g peste cod (baccalà)
* 100 g masline negre (fara simbure)
* 30 g capere
* 10-12 rosii cherry
* 2 catei de usturoi
* 4 cartofi
* un buchetel de patrunjel
* oregano
* sare
* piper
* 3 ulei de masline
* 1/2 pahar suc de rosii
In primul rind punem pestele la desarat, asta cu doua zile inainte de a-l prepara si-i schimbam des apa pina pierde aproape toata sarea.
Intr-o tigaie de prajit punem uleiul, patrunjelul spalat si taiat marunt, usturoiul curatat si taiat bucatele, rosiile taiate bucatele (eu le-am avut la congelator, le-am dezghetat si le-am strivit cu furculita). Pestele il taiem feliute si-l adaugam peste celelalte ingrediente. Adaugam cartofii curatati, spalati si taiati feliute de circa o jumatate de cm, condimentam cu putina sare, piper si origano, punem caperele spalate si maslinele (fara simbure), adaugam sucul de rosii si acoperim cu apa calduta.
Lasam pe aragaz la foc mic pina cartofii devin molcuti si sosul din tigaie se ingroasa, adica se evapora apa. Daca cumva, cartofii sint inca tari, mai adaugam un pic de apa calda, pina mincarica e pe gustul nostru. Mincarica mea am cam uitat-o pe aragaz si a cam scazut sosuletul, in reteta originala scria ca trebuie sa ramina mai mult, sa nu iasa mincarea prea uscata. Mai am o bucata de peste, dar aia e alta reteta si e cu mamaliguta, sper sa fie la fel de gustoasa ca asta...
Pofta buna !