contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Baccalà Con Le Patate/peste Cod Cu Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Reteta e din zona Venetiei, iar cartofii sint mult mai gustosi, alaturi de aroma pestelui cod.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
* 600 g peste cod
* 4 cartofi mari
* un catel usturoi
* 1/2 pahar ulei de masline
* o legatura de patrunjel
* 4 linguri suc de rosii
* un pahar cu lapte
* 50 g unt
* sare si piper dupa gust



Pestele trebuie lasat vreo doua zile in apa ca sa iasa sarea din el si schimbata apa cit mai des.
Intr-o tigaie de prajit topim untul, adaugam uleiul si punem pestele curatat de piele si taiat in bucati destul de marisoare. Punem usturoiul si patrunjelul spalat si taiat marunt, saram (cit mai putin, daca nu sintem siguri ca din peste a iesit toata sarea), piperam si lasam la foc mic circa 10 minute.


Adaugam sucul de rosii si laptele si lasam la foc mic, circa o ora. Dupa jumatate de ora, punem cartofii taiata in cuburi groase si acoperim cu un capac pina vedem ca sucul s-a restrins si mincarea e gata.




Servim mincarea calda, iar daca dorim putem sa servim alaturi de mamaliguta calda.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com