Bab Gulyas -varianta Rapida
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu ca multora va place gulyasul de fasole si va ganditi cu jind la el in zilele racoroase, insa il alungati repede din gand de teama ca dureaza prea mult sa-l preparati.
Uneori pofta va impinge pana intr-acolo incat nu ezitati sa-l savurati la targuri sau festivaluri .....dar , sa fim seriosi, doar atunci ?!.
Nu-i asa ca va doriti un ceaun al vostru din care sa va serviti in voie dupa pofta inimii si-a stomacului ?! :D
Vreti sa va invat eu cum sa transformati oala voastra de 3 litri in ceaun, in care sa fierbeti cel mai rapid si delicios gulyas ?!
Parca va si vad dand din cap precum Tom- motanul din desene si salivand la gandul ca o sa savurati in cel mai scurt timp zama rosiatica care o sa va incalzeasca pana in cel mai ascuns cotlon al sufletului ;).
Asadar, fugiti repede dupa oala si taiati in ea : o ceapa mare, 2-3 ardei de diferite culori , 2-3 morcovi, pastarnac, telina, radacina de patrunjel si o daraba de maxim 200 g de carnat de casa, dintr-acela bun, pastrat pentru zilele de sarbatoare. ;)
Adaugati 3-4 linguri de ulei si puneti oala pe foc ca sa se perpeleasca putintel toate cele :)
Cand vedeti ca roseata din carnat incepe sa patrunda in legume si totul sfaraie ca intr-o hora prin oala, potoliti avantul cumetriei cu apa rece cat sa umple oala pe treisferturi ;).
Fugiti la camara si aduceti trei conserve de fasole rosie de 400 g bucata. Scurgeti bine fasolea de zeama in care a fost conservata, clatiti cu apa rece din belsug...apoi aruncati-o in oala si puneti repede capacul. :D
Abia acum puteti rade in barba cu satisfactia ca nimeni n-o sa va stie secretul, numai daca nu va apucati voi sa va laudati in gura mare ca sunteti fani " fasole la conserva " ;).
Si pana la urma ce daca afla toata lumea ?
Asta era idea! :) - Sa afle. ;)
Altfel cum ar mai putea cineva face cel mai bun si rapid gulyas cu boabe rosii de fasole ?!
Acum ca va dadurati de gol, ridicati capacul oalei si strecurati printre clocote urmatoarele : 2-3 linguri pasta de gulyas, o lingura cu varf de boia dulce, 2-3 foi de dafin...putin cimbru uscat...putin marar uscat...2-3 catei de usturoi pisat....sare si piper dupa gust.
Lasati oala- ceaun sa bolboroseasca la foc molcom pana se patrund toate cele...30-40 de minute .
La final , dupa ce ati stins focul, puneti fara zgarcenie verdeata : marar si patrunjel.
Apoi infruptati-va :).
PS. stiu ce ganditi ;) dar nu va rapesc bucuria de a-mi spune chiar voi :)
FITI BINECUVANTATI ! :*