Avgolemono - Supa Traditionala Greceasca Cu Ou Si Lamaie
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avgolemono este o supa cremoasa si acrisoara, usoara si simpla.
Iata cum se prepara.
Un piept de pui taiat cubulete il fierbeti in aproximativ 2 litri de apa.
Separat fierbeti 50 g de orez cu bobul lung. Cand supa este gata, adaugati in ea orezul scurs. Condimentati cu sare si piper.
Amestecati 3 galbenusuri de ou intr-un bol si adaugati zeama de la 1 lamaie, amestecand energic si continuu pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati una cate una cateva linguri de supa.
Luati supa de pe foc si incet adaugati compozitia de ou si lamaie, amestecand mereu pana cand supa prinde o culoare galbena apetisanta. Mare atentie la aceasta operatie pentru ca lamaia sa nu strice compozitia supei!
Adaugati patrunjel verde si, dupa gust, mai multa zeama de lamaie.
Iata cum se prepara.
Un piept de pui taiat cubulete il fierbeti in aproximativ 2 litri de apa.
Separat fierbeti 50 g de orez cu bobul lung. Cand supa este gata, adaugati in ea orezul scurs. Condimentati cu sare si piper.
Amestecati 3 galbenusuri de ou intr-un bol si adaugati zeama de la 1 lamaie, amestecand energic si continuu pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati una cate una cateva linguri de supa.
Luati supa de pe foc si incet adaugati compozitia de ou si lamaie, amestecand mereu pana cand supa prinde o culoare galbena apetisanta. Mare atentie la aceasta operatie pentru ca lamaia sa nu strice compozitia supei!
Adaugati patrunjel verde si, dupa gust, mai multa zeama de lamaie.
Reteta recomanda de amainbucatarie.blogspot.com