Aventuri Cu Coaste La Cuptor Si Cartofi Copti

articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
cu gandul la coastele de la salm brau am facut o vizita la macelar care mi-a croit cu pricepere cateva exemplare sa am cu ce exersa weekendul ce a trecut.
imaginadu-mi cum le-au facut prietenii austrieci, am facut un fel de sos din ulei de masline, boia, sare, piper, miere si sos de chilli dulce-picant asa, din ochi, fara masura. am frecat coastele cu sos si le-am dat la cuptorul incins. separat am bagat cativa cartofi la copt, frecati cu ulei de masline, sare, piper si o lingura de boia dulce. din cand in cand, ca sa nu se usuce coastele, le scoteam sa le ung cu sos iar apoi, de lene, l-am turnat pe tot in tava cu coastele.
dupa o ora si ceva cartofii erau numai buni, insa sosul de la coaste care continea destuuuula miere a inceput sa se caramelizeze si sa se lipeasca de tava. fortat de imprejurari le-am scos la aer, sa nu prinda gust amarui de la zaharul ars.
au iesit foaaaarte moi, insa si mult prea dulci ca sa semene cu originalul din viena. e clara treaba c-am pus prea multa miere si ca nu trebuia sa torn tot sosul in tava.
oarecum dezamagit ca nu mi-au iesit din prima (si dupa ureche) mi-am promis ca o sa incerc pana-mi vor iesi, asa ca daca aveti ceva sfaturi, recomandari va rog lasati un comentariu si va voi fii vesnic recunoscator :)