Aspic Racoritor
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Reteta este luata din revista Click Pofta buna!
1/2 pepene rosu
300 ml vin spumos dulce
20 g gelatina
100 g zahar
coaja de lamaie sau portocala ( eu nu am pus)
frunze de menta
Cu ajutorul linguritei de inghetata scoti bulgarasi de miez de pepene si ii asezi in patru castronele potrivite.Separat asezi gelatina la inmuiat in apa calduta ,apoi o strecori si o amesteci cu jumatate din cantitatea de vin spumos .In restul vinului topesti zaharul ,dupa care amesteci cele doua compoziti.
Adaugi peste bulgarasii de pepene rosu coaja de lamaie sau de portocala, cateva frune de menta aromata si torni peste ele vinul spumos cu gelatina .Lasi la frigider peste noapte .
Scufunzi o secunda fundul fiecarui castronel in apa fierbinte , rastorni aspicul cu fructe si servesti imediat.