Aspic In Forma De Ou
Sursa Aspic in Forma de Ou
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum e vorba aceea "la locul potrivit in momentul potrivit", aici se poate spune "reteta potrivita in momentul potrivit" :) Acum cateva zile, Laura, o buna prietena de-a noastra imi spunea de aceasta idee nastrusnica, de a face piftie, sau aspic, in forma de ou, pentru Paste. Nici nu apuc sa procesez prea bine informatiile noi, ca primesc o invitatie de la Gustos.ro, pentru o "masa de Paste" virtuala, pe siteul lor. Si fiecare participant trebuie sa trimita o reteta pantru aceasta masa. Asa ca, impreuna cu Furnicutul, care deja se gandea ca o sa facem niste piftie :)) am hotarat sa pregatim acest aperitiv deosebit, de mare efect si foarte potrivit pentru masa de Paste. Multumim Laura pentru idee si multumim Gustos pentru invitatie!
Pentru 6 “oua” avem nevoie de:
- 6 oua crude
- 3 aripi de curcan
- 3 morcovi
- 1 telina
- 3 – 4 linguri porumb din conserva
- 1 pliculet gelatina - pe care am uitat sa-l pun in poza
- cateva frunze de patrunjel
- sare
- piper boabe
Punem la fiert aripile de curcan in 3 - 4 litri de apa rece cu sare si cateva boabe de piper. Lasam la foc mic si spumam bine cand incepe sa fiarba. Cand nu se mai face spuma, adaugam morcovii si telina taiata bucati mari. Mentinem in continuare focul mic, pentru a obtine o supa limpede, pana cand legumele si carnea sunt fierte. Strecuram supa, prin strecuratoare, pentru a avea la final o supa clara, dupa care o lasam sa se raceasca. Pastram morcovii si carnea, pentru ca le vom folosi la aspic.
Ouale bine spalate le gaurim cu grija la un capat. Pentru aceasta operatiune noi am folosit un cutit cu varful subtire si ascutit si am intepat oul. Marim gaura putin cate putin, la inceput cu varful cutitului, apoi cu mana, pana ajunge cam de grosimea unui deget. Pe cat posibil, evitati sa cada bucati de coaja in ou :)) Prin gaura formata, cu o scobitoare intepam interiorul oului, pentru a sparge galbenusul, apoi golim oul de continut. Procedam la fel cu restul de oua. Clatim bine ouale pe interior, le asezam pe un suport si le lasam cateva ore sa se usuce.
Tocam carnea si morcovii din supa in cubulete mici, strecuram porumbul din conserva.
Din supa rece luam cam jumatate de litru, in care turnam gelatina si o preparam conform instructiunilor: o lasam 10 minute in supa rece, incalzim supa, fara a ajunge sa fiarba, amestecand mereu, pana gelatina se dizolva.
In fiecare coaja de ou punem 1-2 linguri din supa in care am dizolvat gelatina, apoi cateva boabe de porumb, bucatele de morcov si carne, 1-2 frunze de patrunjel si umplem oul cu supa. Noi am pus cam multa implutura in unele oua, asa ca aspicul n-a unit foarte bine ingredientele. Voi sa nu faceti asa :)
Asezam ouale “umplute” pe un suport si le lasam la rece cam o zi. Cand aspicul s-a intarit, curatam cu grija de coaja, pentru a obtine aceste aperitive deosebite.
Calorii n-am calculat, nu sunt prea multe, si oricum o data pe an avem voie sa lasam calculele deoparte :)