Aspic Cu Fructe
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
portocale
kiwi
banane
1 compot de ananas
1 compot de piersici
1 plic de gelatina
Se scurge zeama de la compotul de ananas si piersici, se amesteca cu gelatina si se lasa la muiat. Intre timp se taie din portocala felii rotunde care se vor pune pe fundul vaselor in care punem aspicul si din kiwi tot felii rotunde pe care le punem pe peretii laterali ai vaselor.
Se taie in bucati portocalele, kiwiul, bananele, ananasul,(daca nu e taiat) si piersicile. Se amesteca intr-un castron.
Fructele se pun in vasele unde am pus rondelele de portocale si kiwi. Se incalzeste gelatina la 60 de grade si se toarna peste fructe.
Vasele se introduc in frigider. Cand aspicul s-a inghegat se introduce vasul intr-o cratita cu apa fierbinte pentru putin timp (cat sa se desprinda gelatina de peretii vasului) si se rastoarna pe o farfurie.