Asado Con Cuero
Sursa ASADO CON CUERO
articol scris de Vasile blog arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asado con cuero, adică friptură cu piele, este o reţetă tradiţională argentiniană.
Se ştie că Argentina este renumită pentru carnea de vită, pe care o exportă în toată lumea. Există ferme care cresc peste 50.000 de capete.
A fost şi este preparată de gaucho (văcari) argentinieni în regiunile din pampa.
Este nevoie de o junincă de 20-22 de luni şi o greutate în jur de 300 kg.
După sacrificare, se curăţă de intestine şi măruntaie, se desface pe şira spinării, fie într-o bucată, fie tăiată în două. Rămîne cu pielea pe ea. Se spală bine cu apă curată, apoi se unge cu un amestec format din ulei şi vin alb sec, se presară cu sare, piper, usturoi tocat şi se freacă bine.
Se face o groapă în pămînt de 50cm adîncime, 0,6-0,8m lăţime şi 1,2-1,5 m lungime. Se umple groapa cu lemn de fag sau stejar, se arde pînă rămîn doar tăciuni fierbinţi. Apoi se pune carnea pe un grătar instalat ca în foto. Deasupra cărnii se pune o foaie de tablă ondulată pe care se presară cenuşă fierbinte şi tăciuni aprinşi.
Se va coace timp de 2-3 ore.
Cei care au gustat asado con cuero susţin că are un gust grozav. Din păcate, eu nu am reuşit pînă acum să prepar aşa ceva.
Poate unii dintre vizitatorii blogului vor încerca...Poftă bună!
P.S. În schimb am făcut de cîteva ori noaten (oaie tînără) friptă haiduceşte.
Vă voi prezenta în curînd şi această reţetă.