contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aromata Furtună De Gusturi Din Biscuite!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
 
      Sunt bucuroasă zilele astea de parcă ar fi zilnic ziua mea (nu e), de parcă aș fi în vacanța de vară (nu sunt), de parcă se întâmplă doar lucruri bune (nici chiar așa..). Iar acești biscuiți cu efect magnetic între mine și cutia în care îi păstrez, au puterea asta miraculoasă de a-mi întreține starea de bine. Și de-i veți încerca, de îndată veți înțelege! Singura problemă a acestor biscuiți se rezumă la dilema nerezolvată nici după pierderea șirului de biscuiți ”gustați” în scop științific: gustul sau mirosul? ce îmi răstoarnă ordinea și precizia simțurilor? Și ca tot cercetătorul motivat de efectuarea marilor descoperiri, mărturisesc că nu mă las până nu găsesc răspunsul!
     Biscuiții aceștia atotaromați au o textură fragedă, dar hotărât de crocantă care cedează doar la impactul cu furtuna de salivă declanșată cum mult înainte de îndreptarea sigură a biscuitelui spre mușcătura nemiloasă. Iar impactul acesta devastator de gustos eliberează aroma fină de scorțișoară, gustul discret picant al ghimbirului și cel delicat și parfumat al cardamomului. Iar fisticul, ca un stăpân mândru așezat confortabil pe ciocolata albă îndrumă toate aromele spre o adevărată desfătare a simțurilor.
      Rețeta am descoperit-o în cartea cu 1000 de rețete de prăjiturele dar a suferit mici modificări de succes.



        
      Ingrediente
  • 100 gr făină
  • 70 gr griș
  • 1 lingură cacao
  • 1/2 linguriță rasă sare
  • 70 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr zahăr
  • 1 ou bătut ușor
  • 1 linguriță rasă bicarbonat de amoniu stins în 2 linguri de lapte
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • 1/2 linguriță cardamom
  • 1/2 linguriță coriandru (nu am pus pentru că nu am avut)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • coaja rasă de la o portocală / lămăie
  • 50 gr fistic mărunțit
  • 50-100 gr ciocolată albă

       



       Amestecați ingredientele uscate: făina, grișul, cacaoa, sarea, cardamomul, ghimbirul, scorțișoara și coriandrul. Omogenizați untul și zahărul până obțineți un amestec cremos și pufos. Adăuați oul ușor bătut, esența de vanilie, coaja de portocală și bicarbonatul de amoniu stins. După omogenizare adăugați amestecul de făină. Mixați doar până se omogenizează compoziția. Înfășurați aluatul format în folie alimentară și uitați o vreme de el în frigider (minim 30 de minute; al meu a stat o noapte).
    
       După scoaterea din frigider lucrați rapid cu el. Întindeți o foaie potrivit de groasă / subțire și decupați cu ce formă doriți. Eu, după ce am decupat biscuiții și i-am pus în tavă, în timp ce se încălzea cuptorul, am mai pus vreo 10 minute tava în frigider, după care am băgat-o la vreo 180 de grade, maxim 15 min. 
      
      După răcorirea biscuiților frumos mirositori, am topit ciocolata albă, am desenat cerculețe și spirale pe biscuiți după care am presărat fisticul mărunțit (în blender) care de îndată s-a atașat fidel de ciocolata încă cremoasă.
      

       
 
     
    
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss