Aripioare Picante
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
16 aripioare
4 linguri cu varf de faina
2 linguri praf de usturoi
1 1/2 piper cayenne
sare
1/2 cana de unt topit
1/2 cana de sos picant
1 lingura de otet
ulei de uns tava
Spalam aripioarele.
Le taiem varfurile si le taiem apoi in doua.
Le stergem cu o carpita de bucatarie.
Amestecam bine faina, usturoiul, piperul cayenne si sarea intr-o punga.
Punem aripioarele in punga si amestecam foarte bine, astfel incat aripioarele sa fie acoperite cu faina.
Luam o tava si o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem dedesupt.Scoatem aripioarele din punga, le scuturam putin si le punem in tava.
Le dam la frigider timp de 1 ora. In acest timp, intr-o alta punga amestecam bine untul topit, sosul picant si otetul.
Dupa ce a trecut o ora, se scot aripioarele de la frigider si se pun in punga cu sos picant. Amestecam bine, pana cand toate aripioarele sunt acoperite cu sos.
Le asezam in tava pe care am uns-o cu ulei.
La dam la cuptor sa se coaca 30 de minute pe ficare parte la 200*C.