Aripioare Picante Si Crocante
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Cum ma duceam unde aveam treaba ma luase foamea, am cules din drum prostie din aia de cutie de la Mega, cu o pulpa si cartofi prajiti, in ideea sa infulec din mersu-mi lent. Nici nu am deschis bine cutia ca o babuta se uita lung la mine, din poarta unei biserici, ce era sa fac, am intrebat:
- Vrei mamaie pui cu cartof?
– Pai as cam vrea.
Ii dadui, ce era sa fac, asa ca am ramas cu puii pe chelie, in drum spre casa am luat o caserola de aripi si am comis alt junk cu care il bat pe colonel.
Sosul ramasese in punga de la Mega, e mizerie de la ei, nu de la mine.
Cat despre reteta, mai intai am fiert aripile bine bibilite, jumulite si spalate, in apa cu sare de leurda.
Le-am dat prin faina si am cules chestii, inclusiv o punga de chipsuri, ca asa fac, ma apuc cheful de asa ceva si pe urma zace cate o punga prin casa o luna.
Am amestecat oul cu sare, piper, piper japonez, fulgi de ardei iute. Buni fulgii aia de la Lidl.
Aripioarele infainate le-am dat prin amestecul condimentat de ou, apoi prin fulgii zdrobiti si am prajit totul in ulei bine incins, ca dureaza foarte putin.
Ca au iesit misto, asta clar, faza e ca s-a pastrat crusta crocanta pana a doua zi (le scurg intai in sita, nu pe servetele).
Foarte misto cu cipsuri. Supa de la aripi a mers la Casi, ca si capetele oaselor crocante, a zis ca: rororo.