Aripioare Picante La Capac
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
aveam zilele astea pofta de niste aripioare condimentate, usor crocante...asa ca n-am stat mult pe ganduri si m-am pus pe treaba... iaca ce-a iesit!:D
ce bronz puternic :))
la sfat adunate...
Ingrediente:
6-8 aripioare de pui
2 linguri de unt- am pus si una de smantana mai grasa
2 linguri de miere
2 linguri de sos de rosii
chilli
si condimente pt carne de pui de la Galeo/Fuchs- sunt destul de spicy
untul se incalzeste un pic pana se topeste, se adauga pe rand celelate ingrediente...
se amesteca bine cu ajutorul unui tel... se obtine un sos gros...potriviti cat il vreti de picant!:D
aripioarele le-am spalat, le-am curatat le-am taiat varfurile...
le-am dat in fiert cu un praf mic mic de sare...
apoi se ia o oala destul de incapatoare, se umple pe jumatate cu apa, si se pune capacul oalei invers, cu manerul inauntru...
capacul se unge cu putin ulei, iar deasupra se pun aripioarele unse cu sos...
oala se introduce in cuptorul incins in prealabil pt 20-25 de minute...pana cand aripile se rumenesc bine si capata o crusta deasupra...
sunt prea bune...
Pofta mare! multumesc, Teo-gospodini!:D