contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare Picante De Pui Cu Salata De Cus Cus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Recunosc spasita, in weekendul asta nu prea am gatit. Sotul face rafturi in camara si ca atare m-a fugarit de acasa sa lucreze in liniste :(. Asta a fost ieri ca azi am avut musafiri. Dar mi-am propus 3 retete din care am facut 2 , asa ca sper sa ma iertati :). Reteta aceasta e o reteta mai de vara zic eu, aripioarele se fac la gratar ( eu am gasit solutia de compromis cu grill-ul) . Ce mi-a placut foarte mult a fost combinatia dintre aripioarele (foarte) picante si salata racoritoare de cus cus ( care defapt e o reteta de tabouleh... asa mai modificata cu cus cus in loc de bulgur). Gata cu vorba, va scriu reteta :).
Ingrediente:
9 aripioare de pui
2 catei de usturoi
4 linguri suc de lamaie
4 linguri ulei de masline
2 linguri boia dulce de ardei
1 lingurita piper negru
1 lingura rozmarin tocat
1 lingura sare
3 linguri sos tabasco ( eu am pus 2 linguri sos chilli)
1 lingurita zahar
Pentru salata de cus cus:
250g cus cus
1 ceapa mica tocata fin
2 rosii taiate cuburi
1/2 legatura patrunjel verde tocat
2 linguri suc de lamaie
4 linguri ulei de masline
Prepararea foarte usoara; taiem aripile in doua, apoi le spalam bine , le stergam cu un servet uscat si le punem intr-un bol. Adaugam toate ingredientele din prima parte a retetei , amestecam bine , acoperim cu o folie si lasam la marinat 1 ora.

Intre timp preparam cus cusul dupa instructiunile de pe punga si lasam sa se raceasca. Intr-un castron punem rosiile, ceapa si patrunjelul. Adaugam cus cusul rece, suc de lamaie , ulei , asezonam cu sare , amestecam si punem la rece.

Prajim aripile la grill timp de 20-25 minute ungandu-le din cand in cand cu marinata. 

Servim alaturi de salata de cus cus si de un sos pentru gratar .Excelente !

Reteta este preluata depe giallozafferano.it cu modificari.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com