Aripioare Picante De Pui Cu Salata De Cus Cus
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Recunosc spasita, in weekendul asta nu prea am gatit. Sotul face rafturi in camara si ca atare m-a fugarit de acasa sa lucreze in liniste :(. Asta a fost ieri ca azi am avut musafiri. Dar mi-am propus 3 retete din care am facut 2 , asa ca sper sa ma iertati :). Reteta aceasta e o reteta mai de vara zic eu, aripioarele se fac la gratar ( eu am gasit solutia de compromis cu grill-ul) . Ce mi-a placut foarte mult a fost combinatia dintre aripioarele (foarte) picante si salata racoritoare de cus cus ( care defapt e o reteta de tabouleh... asa mai modificata cu cus cus in loc de bulgur). Gata cu vorba, va scriu reteta :).
Ingrediente:
9 aripioare de pui
2 catei de usturoi
4 linguri suc de lamaie
4 linguri ulei de masline
2 linguri boia dulce de ardei
1 lingurita piper negru
1 lingura rozmarin tocat
1 lingura sare
3 linguri sos tabasco ( eu am pus 2 linguri sos chilli)
1 lingurita zahar
Pentru salata de cus cus:
250g cus cus
1 ceapa mica tocata fin
2 rosii taiate cuburi
1/2 legatura patrunjel verde tocat
2 linguri suc de lamaie
4 linguri ulei de masline
Prepararea foarte usoara; taiem aripile in doua, apoi le spalam bine , le stergam cu un servet uscat si le punem intr-un bol. Adaugam toate ingredientele din prima parte a retetei , amestecam bine , acoperim cu o folie si lasam la marinat 1 ora.
Intre timp preparam cus cusul dupa instructiunile de pe punga si lasam sa se raceasca. Intr-un castron punem rosiile, ceapa si patrunjelul. Adaugam cus cusul rece, suc de lamaie , ulei , asezonam cu sare , amestecam si punem la rece.
Prajim aripile la grill timp de 20-25 minute ungandu-le din cand in cand cu marinata.
Servim alaturi de salata de cus cus si de un sos pentru gratar .Excelente !
Reteta este preluata depe giallozafferano.it cu modificari.