Aripioare Picante Cu Sos De Nuci
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
4 aripioare de pui, 1 lingura boia dulce, 1/2 lingurita boia iute,
sare, piper, 3-4 linguri zeama de lamaie.
Pentru sos: 2o0 g smantana, 1 lingura unt, 3 linguri nuci macinate,
sare, piper, 1 lingurita boia dulce, 1 lingura zeama de lamaie.
PREPARARE:
Se amesteca zeama de lamaie cu boia, sare si piper. Cu pasta obtinuta se ung aripioarele de pui, curatate si spalate. Se pun intr-un bol si se lasa la frigider sa se marineze, timp de 2-3 ore. Se pun apoi intr-o tava si se gatesc la cuptor. Se pot frige si pe grill sau pe gratar.
Sosul: Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga smantana, zeama de lamaie si boiaua. Se da un clocot, se opreste focul si se adauga nucile. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Aripioarele picante se servesc imediat, stropite cu sosul de nuci
sau cu sosul asezat separat.
4 aripioare de pui, 1 lingura boia dulce, 1/2 lingurita boia iute,
sare, piper, 3-4 linguri zeama de lamaie.
Pentru sos: 2o0 g smantana, 1 lingura unt, 3 linguri nuci macinate,
sare, piper, 1 lingurita boia dulce, 1 lingura zeama de lamaie.
PREPARARE:
Se amesteca zeama de lamaie cu boia, sare si piper. Cu pasta obtinuta se ung aripioarele de pui, curatate si spalate. Se pun intr-un bol si se lasa la frigider sa se marineze, timp de 2-3 ore. Se pun apoi intr-o tava si se gatesc la cuptor. Se pot frige si pe grill sau pe gratar.
Sosul: Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga smantana, zeama de lamaie si boiaua. Se da un clocot, se opreste focul si se adauga nucile. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Aripioarele picante se servesc imediat, stropite cu sosul de nuci
sau cu sosul asezat separat.