Aripioare Marinate In Stil Thailandez Cu Garnituri
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru aripioare de pui thailandeze marinate:
15 aripioare de pui
2 linguri sos dulce de chilli
1/2 pasta de ardei iute
1 portocala(coaja rasa fin+ zeama)
3 catei de usturoi
1 lingura de curry
1 lingurita de sare
Amestecam bine sosul de chilli,pasta de ardei iute,usturoiul zdrobit coaja si zeama de portocala,curry(praf sau pasta) si sarea. Cu acest amestec frecam aripioarele de pui spalate bine si curatate.Acoperim si dam la rece.
Marinam puiul si lasam o noapte;aromele vor fi mult mai intense.
A doua zi le asezam militareste intr-o tava mare,turnam marinata peste ele , alaturi de domnii cartofi si dam la cuptor pentru o ora la foc mediu.
Cartofi cu rozmarin
1 kg de cartofi
rozmarin
ulei de masline
cativa catei de usturoi
sare si piper
boia de ardei iute afumata(optional)
Cartofii curatati,spalati si taiati cubulete se amesteca cu ingredientele mai sus enumerate.Ii asezam in tava langa aripioare si dam la cuptor.
Pentru a obtine o culoare frumoasa,uniforma,intoarceti o data cartofii in tava.
Unele persoane prefera sa fiarba cartofii pentru 15 minute in apa rece cu sare,sa-i scurga si apoi sa-i amestece cu condimente si sa-i dea la cuptor.Este metoda mai rapida de coacere.
Eu nu o prefer.
Rozmarinul da savoare preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vanat sau vita,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri,prajituri,saratele...
Ciupercutele umplute intr-o maniera taraneasca
Dupa ce spalam ciupercutele, scoatem piciorusul si pe fundul lor asezam cate un strop de unt.Le asezonam cu sare si piper .Adaugam cate un sfert de catel de usturoi,cubulete de sunculita taraneasca afumata si piciorusele ciupercilor maruntite.Deasupra lor punem cate un fir de marar si le dam la cuptor incins pana se zbarcesc putin(cam 15 minute).
Vor avea un gust exceptional.
Servim aripioare delicioase alaturi de cartofi aromati cu rozmarin si ciuperci umplute!
Pofta buna si weekend relaxant!