Aripioare Lipicioase, Picante, Dulci Acrisoare Si Cateva Cumparaturi
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Of, of, masini, masini, vorba cuiva, mi-au facut chef gagigile de aripioarele alea pe care le faceam de mult, aripioare lipicioase.
Am ajuns (ei, da, dar imi mentin opinia) in centrul vechi si am luat la o terasa, dezamagitoare, asa ca am revenit (mare atentie ca s-au mancat la botul calului, ciuciu aranjamente si ikebana).
Ma feresc cat pot de carnea asta de pui din comert si, desi am facut rabat de data asta, imi mentin opinia. Cand am curatat aripioarele si le-am taiat, au oasele ca de sticla. Saracii pui, cu ce or fi hraniti. Dar na, odata nu se pune.
Asa ca dupa ce am urmat calea clasica a aripioarelor) scurtat de moatze, spalat, parlit, spalat) am dat iama in condimente. Acuma voi, daca faceti, puteti merge pe reteta originala, eu am amestecat niste sosuri thai dulci-iuti-picante, jumatate de sticla de tabasco (si acum ma ustura ochii cand ma uit la poze), otet cu usturoi, zahar (am uitat de miere, deci merge cu miere), bere si sos de soia.
Am lasat totul la marinat (mai am si azi la marinat, incerc sa vad cum ies pe gratar).
Le-am fript in ulei de arahide, cu capac, la inceput la foc mic, apoi din cauza ca era graba mare, am marit focul si s-a caramelizat nitel sosul (plus ce e pe aragaaaaz …).
Cum v-am zis, halite ca atare, fara absolut nimic alaturi.
Acum sa trecem la lucruri mai serioase, anume, cumparaturi. Aveam nevoie de o chestiune urgenta, la ora la care ma intorceam la Billa e umbra pe o parte a parcarii, asa ca am ales Billa. Si de bine, si de rau.
Exceptionali niste covrigei, ieri am mancat numai din astia cu rosii. Daca va intrebati ce e alfa tocoferol din ingrediente, ca sa nu dau cu copy/paste, pe scurt, e vitamina E. Excelenti, 2.49 ron.
Stiu ca se mai gasesc rosii bune dar asa de frumoase erau ciresele astea ca nu le rezistai si pe urma, in afara de aripioare, asta a fost tot, covrigei cu rosii cherry. Bune, cam doi lei caserola, chiar delicioase. Probabil ca nu cele mai ieftine si nici romanesti, dar pentru doi lei …
Si, pai ce, puteam sa am abtin, am scotocit in sacul cu discount ca vazui ardei, nu ma omor dupa babanii astia, dar la 50% reducere, eeeee. Ca azi punem de zacusca. Au iesit mai ieftini decat kapia.
Acum sa o luam pe rand, ananas prea copt, bun pret, luat. Tortellini de la Fini, buni, Emmentalerul, bun. Au o promotie la o smantana varsata, la prima degustare nu mi se paruse cine stie ce, 23% grasime. Dar, o sa vedeti, in ciorba s-a dizolvat impecabil.
Tzepe? Avem. Ricotta de la Unicarm e o porcarie care nici vag nu aduce cu ce scrie pe eticheta, are un gust nedefinit. Papa Casandra. Si, da, stiu, icrele gata facute nu sunt cea mai buna alegere, dar toti lauda produsele Clever, e un leu cutia asa ca am zis sa vad si eu ce si cum. O mizerie, porcarie, cah, bleah.
Si iaca dovada cu smantana aia in promotie, la ciorba cu tarhon.
Si asta am luat-o ca m-a amuzat, neimportant cum e, dom’le marketingul unor mici firme e bun, sa ma faca sa iau turta dulce pentru ca se cheama Turtila si pentru ca firma se numeste Panibu (radeam in magazin) plus ca Turtila are si prieteni (vezi poza doi). Tari, ce mai.
Sper ca nu v-am obosit cu periplul si cu reteta veche si banala (pardon, vintage). De final, poza cu evadata.
hard roc aleluia