contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare De Pui Picante (spicy Buffalo Wings)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 In restaurantele cu specific american este cu neputinta sa nu gasim in meniu si gustoasele Spicy Buffalo Wings, pe care le mai cunoastem si sub denumirea de Aripioare de pui picante. Cele mai bune Buffalo Wings le-am mancat la Hard Rock Cafe, in Bucuresti...foarte aromate si insotite de un set de sosuri, dulce cu miere, iute cu hrean, de rosii cu gust de fum (barbeque) si smantana cu usturoi.
Asa ca am experimentat aceasta combinatie interesanta si rezultatul a fost de-a dreptul delicios.
Ingrediente:
  • 1 kg aripi de pui
  • doua linguri sos soia
  • doua linguri malai
  • 4 linguri faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita piper macinat
  • 2 lingurite chilli sau boia de ardei iute
  • un varf de cutit de sare
  • o lingura boia de ardei dulce
Taiem aripioarele, le fierbem in apa cu sare 30 de minute. Le scoatem intr-o strecuratoare. Intre timp preparam sosul prin care urmeaza sa le trecem, astfel: batem doua oua intr-un bol, adaugam condimentele, sosul de soia si malaiul. Trecem fiecare aripioara prin faina, apoi prin acest sos, le asezam pe o farfurie intinsa, avand grija sa nu le atingem una de alta si le tinem la frigider 10 minute, astfel incat se intareste panel si nu se destrama la prajit. Le prajim in ulei la foc iute timp de 1-2 minute pe fiecare parte si le scoatem pe un servet de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Aceste aripioare sunt fragede in interior si crocante in exterior. Se pot servi cu diverse salate, cartofi prajiti, piureuri, orez cu legume si combinatii de sosuri.