contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare De Pui Marinate, Cu Dovlecei Marinati...

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
dar cum aveam in casa doar din aceia cu zahar, am ales alta varianta. Aripioarele le-am spalat, le-am scurs si le-am taiat cu satarul in 3 parti, la incheieturi, varfurile le-am aruncat.
  Am preparat o marinata din : ulei de masline, otet de orez, sare, putin piper, zahar, boia, praf de usturoi, vin alb, sos iute jalapeno. Marinatele iti dau frau liber imaginatiei. Important e sa aiba cele 3 elemente : sare, ceva acid(otet, lamaie) si alcool. Eu am lasat 3 ore aripioarele la marinat, la rece. Nu se lasa la marinat la temperatura camerei.
Photobucket
  Dovlceceii i-am spalat, le-am taiat capetele, si i-am taiat cu razatoarea felii subtiri, pe lungime. I-am sarat si i-am lasat sa se odihneasca putin.
  Am incins gratarul, am stropit cu putin ulei de masline si am fript dovleceii 2 minute pe fiecare parte. I-am scos intr-un vas si i-am lasat sa se raceasca. Am facut un dressing din otet balsamic, zahar, sare, usturoi praf si putina apa, pe care l-am turnat peste dovlecei, si am lasat sa se combine aromele
Photobucket
  Aripioarele le-am pus intr-o tavita de aluminiu, de unica folosinta, cu tot cu marinata si le-am bagat la cuptorul incins la maxim. Dupa 20 de min, aratau cam asa:
Photobucket
apoi am redus focul la 22o, iar la final aratau asa :
Photobucket
  Am servit cu garnitura de orez, si cu dovlecei marinati
Photobucket
Photobucket

Reteta recomandata de silvia-unaalta.blogspot.com