contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare De Pui In Sos De Miere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Iti inghiti si limba, perfecte la bere aceste aripioare se aseamana cu renumitele aripioare Buffalo, doar ca sunt mai putin calorice pentru ca nu le fierbeti in ceaunul cu ulei :) !
Ingrediente:
  • 1 kg aripioare
  • 50 ml sos de soia darc (cumparati un sos calitativ, cele ieftine nu se potrivesc pentru o mancare de calitate)
  • 2~3 linguri miere
  • sucul de la 1/2 lamaie mare
  • 3~4 linguri bulion ( pasta de tomate-pentru moldoveni ;) )
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia iute
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  • Aripioarele se elibereaza de colturile subtiri (pe care le dati la pisici), se taie in jumatate si se prajesc intr-o tigaie antiaderenta, de preferinta adanca, ca sa nu stropiti tot aragazul cu grasime.
  • Dupa ce ati prajit aripioarele pe ambele parti le depozitati intr-un castron pentru putin timp, pana pregatiti sosul.
  • In grasimea in care ati prajit aripioarele, prajiti cam 40 de secunde cateii de usturoi cu boiaua la foc mic, turnati toate ingredientele sosului in tigaie, amestecati si adaugati aripioarele in sos, mai amestecati o data pana le inveliti in sos, puneti capacul si inabusiti-le in acest sos timp de 20~30 de minute la foc mic cu capac.
  • Acest sos este atat de puternic, incat carnita se desprinde singura de pe oase, fiti atenti la timp sa nu le tineti prea mult pe foc, le mai amestecati intre timp din cand in cand ca sa vedeti cum decurge procesul si cand observati ca carnea incepe sa se desprinda de pe oase, opriti focul.

Le puteti servi cu o salata sau simple cu bere sunt delicioase tare :D !
Pofta buna !