Aripioare De Pui Cu Sos De Soia
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 8 aripioare de pui
- 100 ml. sos de soia
- sare, piper
- 4 crengute de rozmarin proaspat
- 50 ml. ulei de masline
- 1/2 lamaie verde
Mod de preparare:
Aripioarele se curata si se spala bine cu apa rece apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 20 de minute dupa care se scot si se storc. Se pune uleiul de masline la incins intr-o tigaie si apoi se pun aripioarele la prajit. Se intorc de pe o parte pe alta si cand s-au rumenit putin se adauga sosul de soia, lamaia stoarsa, sare si piper dupa gust. Se mai lasa cateva minute la foc mic pana sosul de soia da in cateva clocote apoi se pun in tigaie si crengutele de rozmarin, se acopera cu un capac si se lasa la foc stins sa mai stea cateva minute. Se aseaza in farfurie aripioarele si peste ele se pune si putin sos ramas in tigaie…Aripioarele astfel gatite sunt delicioase impreuna cu orez sau cous-cous.
Nota:
O mancare delicioasa preparata rapid si care nu va solicita prea mare indemanare in bucatarie.Deoarece sosul de soia este folosit in mare parte in bucataria asiatica cheia succesului atunci cand gatim retete din aceasta zona sta mai curand in stiinta amestecarii condimentelor, decat in vreo tehnica de gatit sofisticata. Bucataria asiatica traditionala se bazeaza mai mult pe instinct decat pe retete precise in masurarea si folosirea ingredientelor. Ea lasa frau liber creativitatii, astfel mancarurile gatite conform preferintelor bucatarului devin unice si foarte personale ceea ce va va da un plus de satisfactie atunci cand sunt apreciate la masa…
- 8 aripioare de pui
- 100 ml. sos de soia
- sare, piper
- 4 crengute de rozmarin proaspat
- 50 ml. ulei de masline
- 1/2 lamaie verde
Mod de preparare:
Aripioarele se curata si se spala bine cu apa rece apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 20 de minute dupa care se scot si se storc. Se pune uleiul de masline la incins intr-o tigaie si apoi se pun aripioarele la prajit. Se intorc de pe o parte pe alta si cand s-au rumenit putin se adauga sosul de soia, lamaia stoarsa, sare si piper dupa gust. Se mai lasa cateva minute la foc mic pana sosul de soia da in cateva clocote apoi se pun in tigaie si crengutele de rozmarin, se acopera cu un capac si se lasa la foc stins sa mai stea cateva minute. Se aseaza in farfurie aripioarele si peste ele se pune si putin sos ramas in tigaie…Aripioarele astfel gatite sunt delicioase impreuna cu orez sau cous-cous.
Nota:
O mancare delicioasa preparata rapid si care nu va solicita prea mare indemanare in bucatarie.Deoarece sosul de soia este folosit in mare parte in bucataria asiatica cheia succesului atunci cand gatim retete din aceasta zona sta mai curand in stiinta amestecarii condimentelor, decat in vreo tehnica de gatit sofisticata. Bucataria asiatica traditionala se bazeaza mai mult pe instinct decat pe retete precise in masurarea si folosirea ingredientelor. Ea lasa frau liber creativitatii, astfel mancarurile gatite conform preferintelor bucatarului devin unice si foarte personale ceea ce va va da un plus de satisfactie atunci cand sunt apreciate la masa…