Aripioare De Pui Cu Salsa De Plante Aromatice
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
24 aripioare de pui
1 kg cartofi (cat mai mici)
1 capatana de usturoi, separata in catei, necuratati
1 lamaie (sucul si coaja)
2-3 lg ulei de masline
sare si piper
Se incinge cuptorul la 190 grade C.
Aripioarele se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta. Se spala bine cartofii, fara a se curata de coaja.
Intr-o tava pentru cuptor se pun aripioarele, cartofii si cateii de usturoi in coaja. Se adauga uleiul de masline, sucul si coaja de lamaie, sare, piper si se amesteca bine. Se pun la cuptor aprox 1 ora, amestecand din cand in cand.
Salsa de rozmarin si patrunjel
o mana de patrunjel si rozmarin
1 felie paine toast
2 linguri suc de lamaie
1 lgt zahar
8-10 lg ulei de masline (in functie de consistenta dorita)
Se pun intr-un blender patrunjelul, rozmarinul, painea toast, sucul de lamaie si zaharul. Inainte de a servi salsa, se adauga si uleiul de masline, apoi se amesteca bine.
Aripioarele se servesc cu salsa de plante aromatice, cartofii & usturoiul copt.