contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare De Pui Cu Salsa De Plante Aromatice

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aripioare crocante, delicioase, usor de pregatit. Este distractiv sa vezi copii cum rontaie aripioarele :) .  OK, se mai intampla ca vreunul din ei sa-ti ceara sa-i tai cu un cutit carnea, te chinui sa-i explici ca aripiorele se mananca numai cu mana, nu intelege de ce trebuie sa se murdareasca, “ia uite ce lipicios sunt :( “, dar pana la urma incepe sa “se prinda” si ma intreaba ” Cand mai mancam aripioare, mami?”.
Usturoiul copt este favoritul meu; este dulce, moale si delicios. Salsa de plante aromatice e foarte fresh si completeaza perfect aripioarele: rozmarin, patrunjel si suc de lamaie. O cina usoara si gustoasa…

24 aripioare de pui

1 kg cartofi (cat mai mici)

1 capatana de usturoi, separata in catei, necuratati

1 lamaie (sucul si coaja)

2-3 lg ulei de masline

sare si piper

Se incinge cuptorul la 190 grade C.

Aripioarele se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta. Se spala bine cartofii, fara a se curata de coaja.

Intr-o tava pentru cuptor se pun aripioarele, cartofii si cateii de usturoi in coaja. Se adauga uleiul de masline, sucul si coaja de lamaie, sare, piper si se amesteca bine.  Se pun la cuptor aprox 1 ora, amestecand din cand in cand.

Salsa de rozmarin si patrunjel

o mana de patrunjel si rozmarin

1 felie paine toast

2 linguri suc de lamaie

1 lgt zahar

8-10 lg ulei de masline (in functie de consistenta dorita)

Se pun intr-un blender patrunjelul, rozmarinul, painea toast, sucul de lamaie si zaharul. Inainte de a servi salsa, se adauga si uleiul de masline, apoi se amesteca bine.

Aripioarele se servesc cu salsa de plante aromatice, cartofii & usturoiul copt.

Print

Articol recomandat de delicioasa.com