contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare Cu Sos De Rosii Si Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 




Ingrediente
5-7 aripioare de pui
400 g cartofi
1 ardei
1 ceapa
300 g rosii Cirio Pelati
sare,piper,condimente pentru cartofi
1 lingura faina
4 catei de usturoi
boia dulce

Mod de preparare:
Aripioarele de pui spala te si curatate se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce,iar peste ele se pun 2 linguri ulei de masline.


Se acopera castronul cu o folie alimentara si se pastreaza 1 ora le frigider.
Dupa o ora se scot aripioarele si se tavalesc prin faina. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins,apoi se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.


In cateva linguri de ulei(se foloseste cel ramas) se caleste ceapa,usturoiul si ardeiul.


Cand sunt moi,se adauga cartofii taiati in sferturi si se calesc impreuna 7-8 minute. Se pun si aripioarele si un pahar cu apa(250-300 ml).




Se fierb 15 minute la foc mare,apoi se adauga rosiile pasate si se amesteca.

Se pune intr-o tava si se baga la cuptor 20-25 minute pana scade zeama.


Se asezoneaza cu sare si piper si se se presara patrunjel verde.
Noi am servit alaturi de paine calda.



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com