Aripioare Cu Legume La Cuptor
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu e o reteta, mai mult despre o metoda (v-am mai aratat-o odata) si o cumparaciune.
Cum v-am zis o ard mai mult pe legume (si nici alea din toate), asa ca eu am pus cartofi, blansati putin, dovlecel, ceapa si rosie.
Cum: intr-o tava cu putin ulei am asezat intai ceapa, apoi felii de cartofi, restul de rondele, pe fiecare in parte le-am uns cu pesto (facut de mine, da).
Fireste ca puteti pune si vinete, ardei, ciuperci, treaba voastra, eu iar am un soi de regim, nu, nu de slabire.
Am pus si putina apa in tava, apoi deasupra un gratar cu aripioare, pentru cei fara de regim. Revin si la aripioare.
Tava am pus-o in cea de la cuptor, cu apa si ea. Si basta, la cuptor, am intors doar odata aripioarele.
Cum va spuneam, eu am mancat legumele. Ei hai, a trebuit sa incerc si o aripioara ca sa stiu ce e cu ea.
Acum revenind la aripioare, le-am luat gata marinate ca erau in oferta de produse care expira a doua zi si cum sunt calica, nu pot sa nu iau ce e mai ieftin decat normal.
Impresii despre produs: marinata e asa si asa, aduce mult cu gustul de buffalo chicken wings sau bbq ala american, merg (mai am o serie, o sa ii fac un sos dulce acrisor si le fac la tigaie). Insa ce m-a surprins a fost puiul, carnea, de obicei ii dau capetele Casandrei, nu si osul. Nu numai ca avea oase sanatoase, de sa imi rup dintii in ele (nu am riscat si cu satarul), dar si carnea era foarte ferma, aproape ca puii de la tara. O fi editie limitata, nu stiu, ca am mai luat aripi simple de la Fragedo si erau banale. Ei bine astea aveau o carne nemaipomenita, poate chiar e adevarat ce scrie pe eticheta.
Apropos, metoda cu legumele dedesubt si carnea deasupra (sau peste sau ce pisicii mei vreti) merge si in cantitati mari, cu tava si gratarul aragazului, daca nu vreti sa curatati in prostie la gratar, puneti pe el hartie de copt, o gauriti, cum se face la dim sum, apoi puneti carnea.
Atata, rororo.