Aripioare Crocante
Sursa Aripioare crocante
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mai fratilor, asa mi se facu o pofta de ceva crocant de n-am mai pomenit. Si cum aveam in frigider niste aripioare de pui m-am pus repejor pe treaba. Ce a iesit va las pe voi sa ghichiti :P Va doresc un week-end minunat!
Ingrediente:
1 kg aripi de pui
2 lgt boia de ardei dulce
1 vf lgt piper
1 lgt miere
1 lg sos de soia
1/2 lgt oregano
1/2 lgt menta
1-2 lgt sare
......................
2 oua
200 g biscuiti obisnuiti (dati prin robot)
malai grisat
1. Spalati aripile si stergeti-le cu un prosop absorbant.
2. Puneti boiaua, piperul, mierea, sosul soia, menta, oregano si sare peste aripioare si amestecati.
3. Dati apoi aripile prin pudra de biscuiti, apoi prin oul batut si in final prin malai si puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
4. Introduceti tava in cuptorul preincalzit 30 min la 220 °C si inca 20-30 min la 190 °C.
Le-am serivit fierbinti cu mujdei rece de usturoi si rosii.
Nota!
La jumatatea timpului puteti sa le intoarceti si pe cealalta parte.
In aceasta varianta am facut ciocanele si pulpe superioare. Au iesit suuuper! Doar ca trebuie sa mariti timpul de coacere ;)
La jumatatea timpului puteti sa le intoarceti si pe cealalta parte.
In aceasta varianta am facut ciocanele si pulpe superioare. Au iesit suuuper! Doar ca trebuie sa mariti timpul de coacere ;)