Aripi De Pui Cu Sos De Usturoi Si Morcovi
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Tinp de preparare : 1 ora
Cantitate : 4-6 portii
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 300 gr morcovi, curatati si taiati betisoare
- cateii de la o capatana de usturoi, decojiti
- 6 fire de ceapa verde, tocate
- 1 frunza de dafin
- 2 crengute de salvie
- 3 crengute de cimbru
- 2 crengute de lamaita
- 3 cuisoare
- 200 ml vin alb
- 300 ml zeama de supa de pui
- 1 kg aripi de pui
- Sare de mare
- 45 gr amidon alimentar dizolvat in 100 ml lapte
Preparare
- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie.Se adauga aripile si se prajesc cate 3-4 minute pe ambele parti apoi se scot si se pun deoparte.
- Se adauga in tigaie morcovii, cateii de usturoi si ceapa verde si se calesc 5-6 minute, pana cand incep sa se inmoaie.Se adauga cuisoarele si se calesc cateva secunde pentru a-si elibera aroma.
- Din foaia de dafin, salvia,cimbru si lamaita se face o legatura cu o ata apoi se aduga in tigaia cu legume.Se toarna peste legume vinul alb si supa de pui apoi se lasa sa fiarba 5 minute.Dupa aceea se adauga aripile, sare de mare dupa gust, se acopera tigaia si se lasa totul la fiert 30-35 minute, pana cand carnea si legumele s-au facut.
- Dupa cele 30-35 minute, se inlatura capacul de pe tigaie, se scot verdeturile si se adauga amidonul dizolvat in lapte, amestecand pentru ca sosul sa se omogenizeze.Se lasa sa mai fiarba 2-3 minute pana cand sosul s-a ingrosat apoi se serveste.