contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripi De Pui Cu Sos De Usturoi Si Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Tinp de preparare : 1 ora

Cantitate : 4-6 portii

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr morcovi, curatati si taiati betisoare
  • cateii de la o capatana de usturoi, decojiti
  • 6 fire de ceapa verde, tocate
  • 1 frunza de dafin
  • 2 crengute de salvie
  • 3 crengute de cimbru
  • 2 crengute de lamaita
  • 3 cuisoare
  • 200 ml vin alb
  • 300 ml zeama de supa de pui
  • 1 kg aripi de pui
  • Sare de mare
  • 45 gr amidon alimentar dizolvat in 100 ml lapte

 

Preparare

  1. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie.Se adauga aripile si se prajesc cate 3-4 minute pe ambele parti apoi se scot si se pun deoparte.
  2. Se adauga in tigaie morcovii, cateii de usturoi si ceapa verde si se calesc 5-6 minute, pana cand incep sa se inmoaie.Se adauga cuisoarele si se calesc cateva secunde pentru a-si elibera aroma.
  3. Din foaia de dafin, salvia,cimbru si lamaita se face o legatura cu o ata apoi se aduga in tigaia cu legume.Se toarna peste legume vinul alb si supa de pui apoi se lasa sa fiarba 5 minute.Dupa aceea se adauga aripile, sare de mare dupa gust, se acopera tigaia si se lasa totul la fiert 30-35 minute, pana cand carnea si legumele s-au facut.
  4. Dupa cele 30-35 minute, se inlatura capacul de pe tigaie, se scot verdeturile si se adauga amidonul dizolvat in lapte, amestecand pentru ca sosul sa se omogenizeze.Se lasa sa mai fiarba 2-3 minute pana cand sosul s-a ingrosat apoi se serveste.







Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com