Aripi De Curcan Lipicioase Cu Sos De Ceapa Verde
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
4-5 aripi de curcan taiate in doua
1 cutie de cola
seminte de susan
Pentru marinada lipicioasa:
8 linguri de ketchup
2 linguri sos de soia
2 linguri de zahar
2 linguri sos dulce de chilli
2 linguri sos iute de chilli
fulgi de chilli(optional)
1 lingurita de boia
Pentru sosul de ceapa verde:
400 ml iaurt grecesc
2 linguri de maioneza
3 fire de ceapa verde,feliate
1 legatura de patrunjel,tocat
Se incinge cuptorul la 160 de grade si se pun aripile spalate intr-o tava si turnam peste ele cutia de cola si putina apa, cat sa fie aproape acoperite.Se acopera tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 90 de minute pana cand devin moi, dar nu se desprinde carnea de pe os.
Intre timp,se pun toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara.Se incalzesc la foc mic si se dau in clocot 2 minute, amestecand incontinuu.
Cand aripile sunt gata ,le scoatem din zeama ramasa,le punem intr-un castron si le ungem cu sosul gros din craticioara.Se acopera vasul si se da la frigider sa se marineze 24 de ore.
Pregatim si sosul cu ceapa verde: amestecam toate ingredientele si asezonam.Dam la rece.
A doua zi, asezam aripile marinate in tava si dam la cuptor incins(intorcandu-le din cand in cand si ungandu-le cu marinada scursa in tava pana devin lipicioase) sau pe gratar (se frig 20 de minute).
Presaram seminte de susan.
Servim aripile delicioase si aromate cu sosul racoritor de iaurt si ceapa verde.
Daca le preparati,va astept cu impresii.
Sunt cu adevarat grozave!:)
Pofta buna!