Aripi De Curcan In Sos Rosu La Cuptor
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Carnea de curcan este foarte apreciata de multa lume si in ultimul timp a devenit un fel de moda. Toata lumea incearca sa inlocuiasca porcul cu carnea de curcan. Mi se pare destul de aiurea sa inlocuiesti asa ceva, de exemplu o ceafa de porc cu un gat de curcan. Tot in popor se spune ca aceasta carne este mai pura, curcanul chipurile neputand fi injectat cu substante de crestere rapida. Povestea curcanului meu este alta insa ... pur si simplu am primit o curca drept cadou de botez de la unchiul Adi de la Severin (deci nici macar curcan nu este).
Am taiat aripile ca la KFC si din 2 aripi de curca, am multiplicat ca in Biblie si au ajuns 4.
Am preparat un sos bazat pe rosii, am taiat legume (ciuperci, ardei gras, usturoi si ce se mai vede prin poze) si am uns bine curcanul tava si tot ce trebuie !
In paralel am curatat si niste cartofi, i-am taiat in 4, i-am uns cu ulei si presarat cu rosmarin si i-am pus la copt alaturi de cateva ciuperci.
Am pus toata treaba la cuptor , modul convectie (incalzire de sus si de jos cu ventilator) la 180 de grade.
Dupa aproximativ 30 de minute am mai intors bucatile de curcan si dupa inca 15 cred ca s-au si facut. Timpul e asa cat de cat orientativ. Rezultatul arata cam asa :
Bun, simplu si eficient ... ca o ceafa de porc cu cartofi prajiti !