Arici Din Aluat De Biscuiti
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana and Tudor
Asta a fost prima reteta pe care am facut-o din revista Numai pentru tine din decembrie 1997!
De-atunci am mai repetat-o de vreo doua ori, iar acum am preparat-o impreuna cu soarele meu, Tudor. Ca sa vedeti ce ajutor de nadejde are mama in bucatarie, vizitati Micii bucatari ;-)
Timp de preparare: aproximativ 40'
O bucata contine cca 170 de calorii
Ingrediente pentru cca 15 de buc.
100g migdale macinate,
100g biscuiti de cacao pisati,
70g zahar pudra,
80g margarina Unirea,
3 linguri de cacao.
Pentru ornat:
20g margarina Unirea,
50g ciocolata amaruie,
20g migdale taiate bastonase,
2-3 linguri "furnici" de ciocolata.
Mod de preparare:
Se amesteca bine migdalele macinate, biscuitii, zaharul, cacao si margarina,
pana se obtine un aluat uniform. Eu cred ca am mai adaugat si o lingura de lapte cald.
Eu am folosit fulgi de migdale si la framantat toti s-au macinat, asa ca nu m-am obosit sa-i macin dinainte.
Se lasa la rece timp de 40 de minute.
Se formeaza apoi din aluatul racit niste bombite tuguiate la un capat, care vor fi botul ariciului.
Se topeste pe baie de aburi margarina cu ciocolata, se amesteca bine si se ung aricii cu aceasta compozitie.
Pe jumatate din arici se presara repede "furnicile" de ciocolata, pana nu se usuca glazura.
In ceilalti arici ramasi se infing bastonasele de migdale si se dau la rece toti aricii maxim 30'.
Aricii s-au strans toti in jurul unui mar caruia i-au pus gand rau...hi,hi