contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

"arici" De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 


Acest tortulet este facut de mama mea ca si ceva dulce pentru 1-8 martie. A fost foarte bun ..

 

Avem nevoie de:
200g biscuiti simpli
150g nuca macinata
100g zahar pudra
100g unt
3 linguri cacao
pentru ornat:
150g unt
250g ciocolata neagra
creioane pentru decor din glazura de la Dr. Oetker
Mod de preparare:
Se dau biscuitii prin masina de tocat si se amesteca cu nuca macinata, zaharul pudra, untul si cacao, pana se obtine un aluat uniform pe care il lasam la rece 15 minute.
Se modeleaza apoi aluatul intr-o forma ovala, cu un capat tuguiat, care sa semene cu un arici.
Separat se topeste ciocolata neagra pe baie de aburi, si apoi se freaca cu 50g unt si apoi un scert din copozitie se toarna peste arici, imbracandu-l bine.
Se face imediat chipul ariciului cu acele creioane de decor.
Ciocolata ramasa se mixeaza cu 100g unt si apoi o introducem intr-o punga pe care o taiem intr-un colt. cu ajutorul acesteia facem tepii ariciului.
Se lasa la rece 4-5 ore ca sa se intareasca.

 

***sursa: revista Click! Pofta buna



Articol recomandat de bucatarie-usoara.blogspot.com