Ardei Umpluti..mai Altfel
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi mi-am gatit separat.Alor mei le-am facut pastravi.Desi îmi plac si mie,nu am avut chef de peste,pe cînd ai mei ar putea hali tot a-2-a zi.
Am facut doar o portie,dintr-un ardei gras rosu.
(merge bine si cu galben/portocaliu)
Mod preparare:
Tocam ceapa si morcovul cubulete micute,
le punem împreuna cu carnea macinata într-o tigaie în ulei,
la rumenit.Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam tigaia la racorit.
Fierbem orezul în apa cu sare si praful de curry.
(Orezul îl fierb asa: 1 portie orez la 3 portii apa (1:3),
încît sa nu mai fie nevoie sa-l scurg..ca nu mai ramîne apa )
Cît este înca fierbinte,îl amestecam cu brînza topita si iarba ciorii.
Îl adaugam la carnea macinata si amestecam.
Taiem ardeii pe jumatate,si-i umplem cu amestecul de orez si carne.
Asezam ardeii într-o tava/forma în care punem ceva ulei,
si-i dam în cuptorul preîncalzit la 220°C timp de 25 minute.
(Daca observati ca se coc prea repede,puteti sa-i acoperiti cu folie de aluminiu,
pe care o îndepartati cu 5 minute înainte de a-i scoate din cuptor)
Servim cu ceva verdeata tocata deasupra.
Am mers pe aceeasi nota,folosind iarba ciorii.
le punem împreuna cu carnea macinata într-o tigaie în ulei,
la rumenit.Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam tigaia la racorit.
Fierbem orezul în apa cu sare si praful de curry.
(Orezul îl fierb asa: 1 portie orez la 3 portii apa (1:3),
încît sa nu mai fie nevoie sa-l scurg..ca nu mai ramîne apa )
Cît este înca fierbinte,îl amestecam cu brînza topita si iarba ciorii.
Îl adaugam la carnea macinata si amestecam.
Taiem ardeii pe jumatate,si-i umplem cu amestecul de orez si carne.
Asezam ardeii într-o tava/forma în care punem ceva ulei,
si-i dam în cuptorul preîncalzit la 220°C timp de 25 minute.
(Daca observati ca se coc prea repede,puteti sa-i acoperiti cu folie de aluminiu,
pe care o îndepartati cu 5 minute înainte de a-i scoate din cuptor)
Servim cu ceva verdeata tocata deasupra.
Am mers pe aceeasi nota,folosind iarba ciorii.
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com