Ardei Umpluti
Sursa Ardei umpluti
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 10-12 ardei
- 1kg carne amestec/daca doriti mai light puteti inlocui cu pui/curcan
- 1 cana de orez (aprox. 3 maini/pumni de orez)
- 3 cepe
- 1 legatura de patrunjel
- 2lg bulion
- sare, piper
- 3-4rosii / o conserva cu rosii cuburi
- 1 ceapa
- sare, piper
- 2-3lg faina optional
Ardei se scobesc in interior se scoate miezul/cotorul cu seminte sise spala. Intr-o tigaie punem la incins putin ulei, tocam ceapa marunt si o punem peste ulei. Lasam ceapa pana devine sticloasa. Intre timp catsta ceapa pe foc pregatim orezul, il spalam si il punem la fiert il lasam sa fiarba pana se umfla, pe jumatate apoi il scurgem de apa in caz ca este cazul si lasam deoparte. Intr-un bol incapator punem carnea, orezul umflat, ceapa calita, patrunjelul tocat marunt, bulionul si condimentele se adauga peste carne. Amestecam bine pana ce toate ingredientele se combina.
Cu acest amestec umplem ardei. !!!(eu am mai pus si cateva rosii caci mi-a mai ramas carnita).
Pt sos calim usor ceapa adaugam peste rosiile tocate/conserva, faina si condimetele.
Acest sos il turnam in oala in care vom aseza ardei. (!!!!voi puteti alege sa renuntati la el insa eu il facmereu deoarece da mai multa savoare decat apa simpla). Ardei frumos umpluti ii asezam in oala apoi turnam apa cat sa-i acopere.
Lasam la fiert pana ce carnea si ardeisunt facute, bine fierte!
Sa va fie de bine!