Ardei Umpluti
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Ingrediente:
- 6-8 ardei de marime mijlocie,
- 500 g carne de porc,
- 50 g orez,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1/2 kg rosii,
- 1/2 legatura marar,
- 1/2 legatura patrunjel,
- boia dulce sau iute dupa preferinta,
- ulei,
- sare,
- piper,
- 500 ml suc de rosii,
- 2 linguri cu faina.
- 100-200 ml smintina,
- 1/2 legatura patrunjel.
Mod de preparare:
Ardeii se curata de seminte, se spala si se scurg de apa.
Carnea se trece prin masina de tocat.
O ceapa mica o taiem marunt si o calim in 2 linguri de ulei.
La tocatura adaugam ceapa calita, orezul curatat de impuritati, spalat si scurs.
Mai adaugam un morcov mic curatat si dat pe razatoarea mica, marar si patrunjel tocat marunt.
Condimentam cu sare, piper si boia dulce sau iute.
Se umplu ardeii cu tocatura si se pun capacel de rosie (o rosie o taiem in patru si se taie partea din mijloc sa ramana doar coaja).
Daca nu doriti sa folositi rosii, se poate presara faina.
In caz ca ramaneti fara ardei si mai aveti tocatura se pot umple si cateva rosii.
Ardeii se aseaza intr-o cratita, se toarna peste ei sucul de rosii,(tocam marunt si resturile ramase de la capacelele de rosii).
Apoi adaugam apa pana se acopera ardeii si 3 linguri cu ulei.
Se dau la cuptor la foc potrivit pentru vreo 60 minute.
La jumatatea timpului se vor intoarce.
Amestecam 2 linguri cu faina in 100 ml apa si se adauga la sosul din cratita, amestecand usor.
Se mai da la cuptor pentru inca 10 minute.
Servim cu patrunjel verde tocat marunt si cu smantana (dupa preferinta).
Bon Appetit!