Ardei Umpluti
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Stiu ca exista multe variante de a face ardeii umpluti...Dar pe mine nu m-a interesat sa incerc alte retete pentru ca inca nu am reusit sa ma satur de ardeii umpluti versiunea mamei.
Mod de preparare:
Ardeii se spala si se curata de cotoare. Orezul se spala in mai multe ape. Ceapa taiata marunt se prajeste in putin ulei pana ce devine stravezie. Se adauga orezul scurs de apa si se mai lasa pe foc inca un minut. Ceapa si orezul se adauga la carne si se amesteca bine cu oul crud, morcovul dat pe razatoare sau taiat marunt marunt. Se condimenteaza cu sare, boia si piper - pentru papilele mele au fost de ajuns 2 lingurite de sare, si una de boia si piper.
Ardeii se umplu cu amestecul rezultat, nu se indeasa prea tare ca sa nu iasa la fierbere si sa nu fie tari. Baza ardeilor se trece prin faina.
Apoi ardeii se aseaza in oala in picioare cu baza in sus. Se adauga apa cat sa acopere ardeii. Se pune capacul si se fierbe la foc mic pana se face carnea si orezul - o ora va fii mai mult decat de ajuns.
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de faina si ulei si se amesteca la rece pana nu mai sunt cocoloase de faina. Se pune apoi pe foc pana se face chiar un pic maroniu. Nu uitati sa amestecati mereu! Se adauga rosiile decojite si taiate marunt / pasta de rosii / sucul de rosii si se tine pe foc inca 5 minute. Apoi se adauga zeama de la ardei putin cate putin si amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Daca totusi vedeti ca s-au format cocoloase la sfarsit strecurati sosul si gata. Adaugati o lingurita de zahar (sau mai mult daca va place mai dulce) si lasati sa dea cateva clocote. Condimentati daca mai este necesar, apoi lasati pe foc inca 10 minute. Se serveste cu smantana.