Ardei Umpluti Si Mini-sarmalute
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Tot din categoria gatitului in viteza am infaptuit si chestiile astea, mai am de facut ceva haleala pt Casi (ca nu ii dau ardei si fasole, da?) si gata.
In primul rand ca ultimele dati cand am folosit carne cumparata gata tocata, m-a dezamagit. Indiferent de unde am luat-o. E mai ieftina carnea de lucru (care cateodata e nemaipomenita) sau fleica, ceafa, spata, ce mai e in oferte. Si ca sa fie tacamul complet, toc o cantitate mai mare odata si pun si ceapa in masina, ca absolut orice as face cu carne tocata, sigur contine si ceapa.
In rest am mai pus in compozitie condimente, boia, sare, piper, din astea, morcov ras, orez, tzaka paka. Ardeii pentru umplut i-am luat din Auchan (sunt foarte dulci). Dar, ghinion, mi-a ramas putina carne, o mana, nu mai mergea nici congelata si nici nu aveam ce sa umplu cu ea, nu tu un dovlecel, o maslina, nimic. Epifanie! Am deschis geamul si:
Foile de vita sunt perfecte acum, fragede, numai bune.
Mi-au iesit zece sarmalute mici-mici pe care am vrut sa le pun pe langa ardei.
Dar mi-a fost teama sa nu se desfaca asa ca le-am confectionat un pachet din folie de aluminiu pe care am pus-o la fiert in zeama cu totul. S-au facut super.
Nu stiu cat se vede in poze, dar va spun eu ca sunt mici, mici, ca niste degete de pitici, iar foile sunt incredibil de fragede.
Am uitat sa spun, dar se vede, ca sosul a fost facut din apa si o cutie de rosii tocate iar la ardei am pus capac din cartofi.
Azi am chef de junk asa ca o sa mai rororo noi.