Ardei Umpluti Si Aromati, In Vas Roman
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Foarte aromati si deosebit de gustosi ! incercati si voi…
Ardei gras
Carne de porc
Orez
Ceapa
Boia de ardei
Sare
piper
Cateva crengute de:
tarhon ; busuioc; menta si marar verde
cateva felii subtiri de slaninuta
1 rosie mare
Spalam ardeii, indepartam cotorul si scoatem semintele.
Din ceapa tocata marunt, carnea macinata, orez, si mirodenii, pregatim umplutura.
Umplem ardeii
si le punem capac cate o feliuta de slaninuta.
Pregatim vasul roman, punem mai intai, cateva crengute de mirodenii, apoi felii de slanina
si aranjam apoi ardeii. Taiem rosia in felii si o punem deasupra pe ardei.
Adaugam apa, pana la nivelul ardeilor, punem capacul si dam vasul la cuptor, pentru 90’.
Servim calzi, cu smantana, iaurt sau ca atare.
Pofta buna!