contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Umpluti - La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu ceva vreme în urma, am primit un vas de ceramica în forma de ardei, tare dragalas. În sfîrsit am ajuns sa-l folosesc. Cum ai mei nu se dau în vînt dupa ardei umpluti, am ales cîtiva micurezi si i-am preparat exact dupa gustul meu. Adica picanti si cu carne de vita.

Si pentru ca ador vasutul, ma laud si eu :D


Ingrediente:
  • 7 ardei pitici
  • 250 g carne de vita, macinata
  • 2 linguri orez cu bob rotund
  • 1 morcov, razuit
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 1 fir de usturoi verde, tocat fin
  • 1 legatura mica marar, tocat
  • 1 canita rosii pasate
  • 1 canita apa
  • 1/2 canita vin alb sec
  • 1-2 linguri ulei
  • sare, piper, chili - proaspat rîsnite
Se rumeneste usor ceapa cu usturoiul, morcovul si orezul în putin ulei. Cînd amestecul tinde a se rumeni, se adauga mararul si 2 linguri din rosiile pasate, si se mai lasa 1-2 minute pe foc, apoi la racorit. Cînd amestecul este rece sau doar putin caldut, se amesteca cu carnea macinata si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si chili. Într-un vas termorezistent se toarna rosiile pasate împreuna cu vinul si apa, se amesteca. Ardeii umpluti se aseaza vertical în aceasta zeama si se dau în cuptorul fixat pe 200°C timp de 50-60 minute. Daca în acest timp se rumenesc prematur, acoperiti vasul cu un capac sau folie de aluminiu.  

Deliciosi si picanti! Yummy!