Ardei Umpluti La Cuptor
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
O sa ma intrebati de ce la cuptor. Si eu l-am intrebat pe taica'meu. Pt ca nu mai avea loc pe aragaz, unde clocoteau alte bunatati si nici in oala de tuci unde erau, cuminti, sarmalele.
Ingredientele: cca 1 kg de carne tocata pt sarmale, 3 dovlecei mari, 6 ardei si 5 rosii mari, sare, piper, 2 lingurite de bulion, apa.
Tocatura pt sarmale se face astfel: 7-800 g carne tocata (de preferinta vita si porc) se amesteca cu o ceapa mare, data prin razatoare sau taiata julien si calita, cu o ceasca de orez, eventual muiat in apa calda in prealabil, o felie de paine muiata in lapte, sare si piper dupa gust, verdeata tocata marunt.
Legumele se spala si se scobesc de miez, dovleceii se taie in jumatate (unele gospodine prefera dovleceii micuti pt umplut, dar noua ne plac aceia mari cu pulpa mai plina) apoi se umplu cu tocatura si se aseaza intr-o tava de aragaz inalta. Miezul de la legume noi nu il aruncam ci il tocam marunt, marunt si facem astfel un sos impreuna cu 1-2 lingurite de bulion, sare si piper, pe care il punem peste legumele umplute.
Am acoperit tava cu folie si am lasat la cuptor la foc potrivit cca 2 ore.
Cand a fost gata, am scos folia si am lasat sa se racoreasca
apoi am servit cu putina verdeata tocata proaspat si cu putina smantana.
Pofta buna! :)