Ardei Umpluţi Ii
Sursa Ardei umpluţi II
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce mult ma bucura sezonul acesta cald, in care sunt accesibile multe legume proaspete cu ajutorul carora se pot prepara o multime de bunatati.
Ardeii umpluti sunt in topul preferintelor mele, nu ii fac des insa ii savurez din plin atunci cand fac :)
Reteta e foarte simpla si foarte cunoscuta!
Am folosit:
Ardeii umpluti sunt in topul preferintelor mele, nu ii fac des insa ii savurez din plin atunci cand fac :)
Reteta e foarte simpla si foarte cunoscuta!
Am folosit:
- 10 ardei grasi, 2 rosii mici, 1 kg carne de porc tocata, 150 gr orez, 3-4 cepe verzi, 100 gr pasta de tomate, condimente (cimbru, sare, piper).
- Pt sos: 5-6 linguri pasta de tomate, condimente (dafin, piper), 4 pahare de apa si 4 linguri de faina.
Ardeii i-am curatat de seminte.
Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.
Am umplut ardeii cu amestecul de carne.
I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere (la mine au intrat 4 pahare). Am pus si piper, dafin, sare.
Am lasat pe aragaz la foc potrivit aproximativ 1 ora si jumatate.
Spre final am facut un sos din pasta de tomate, 1-2 linguri de apa, faina.
L-am adaugat apoi peste ardei si am lasat aprox. 10 minute. Am pus la final si patrunjel verde tocat marunt in sos.
Pofta buna!