contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Umpluti Gratinati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Îmi plac mult ardeii umpluti. Cel mai mult cei fara carne. Cum tot mai ies ardei in gradina, dar sînt micutei si atît de fragezi, m-am gîndit sa-i prepar putin diferit fata de varianta clasica de ardei în sos de rosii, sau jumatati de ardei umpluti mai crocant, pe care de altfel îi ador. Sau aici, reteta de ardei umpluti mai "altfel" ...deci, da, astia-s mai diferiti. Mai gratinati. În orice caz, ai mei au fost tare încîntati, desi s-au uitat cam lung cînd am scos vasul din cuptor. "Was ist das?" , "Ardei gratinati." , "Hää?"  :D


        Ingrediente:
  • 26 ardei pitici
  • 4 linguri orez
  • 2-3 fire ceapa verde, taiata rondele
  • 4 morcovi marisori, tocati fin
  • 2 linguri patrunjel, tocat
  • 1 cana apa calda
  • 1 doza de rosii în suc propriu, facuta pireu cu mixerul vertical
  • 3 frunze proaspete de dafin
  • mozzarella razuita (din aia gen cascaval, nu cea proaspata din zer)
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, nucsoara

Din poza probabil nu se observa, dar sînt tare mititei.
Cum altfel ar intra pe-o farfurie 26 de ardei? :D
I-am spalat si taiat capacele, si i-am curatat pe interior de seminte.

Am dunstuit ceapa cu morcovii în putin ulei.

Am adaugat orezul si patrunjelul, si am mai amescat 2-3 minute la foc iute,
dupa care am turnat apa. În timp ce umplutura a fiert, am condimentat-o.

Cu acest "pilaf" am umplut ardeii. I-am arajat într-o forma termorezistenta,
am turnat pireul de rosii deasupra, am adaugat frunzele de dafin, iar deasupra am presarat
mozarella. Am dat forma în cuptor la 180°, si am lasat pîna s-a rumenit brînza.


Deliciosi!