contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Umpluti De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

4-5 ardei grasi medii
130 g orez
110 g ciuperci champignon
2 cepe medii-mari
ulei
150 ml suc rosii
1 lingura faina
sare
piper
1/2 lingurita cimbru uscat
patrunjel verde
1 frunza dafin

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt timp de 2-3 minute, pana cand incepe sa sticleasca. Luam 1 lingura din aceasta ceapa si o pastram pentru sos. Adaugam orezul spalat in cateva ape si lasam sa se caleasca impreuna la foc mic.

Separat calim ciupercile tocate cuburi si stingem cu 1 lingura de vin. Le lasam in tigaie pana se evapora tot lichidul, apoi le imprietenim cu orezul si ceapa calite, amestecam pe foc 1 minut, pana se omogenizeaza compozitia.

Condimentam cu sare, piper si cimbru uscat, apoi umplem ardeii curatati de cozi si cotoare. Avem grija sa pastram capacul cotorului cu coada, indepartand partea cu seminte, pentru ca vom acoperi umplutura cu acesta.

Aranjam ardeii in oala in picioare, ii acoperim cu apa si lasam sa fiarba in jur de 15 minute. Dupa acest interval punem ceapa calita, sucul de rosii amestecat cu faina si un praf de sare si dam la cuptor (la 200°C) pentru inca 15-20 minute. Punem si 1 frunza de dafin in sos, pentru mai multa aroma, inainte sa ii bagam in cuptor.

Cand sunt gata, servim ardeii cu patrunjel verde, proaspat tocat.

Sa aveti pofta!

Share on FacebookShare on Facebook